1. Startmoment

Kies heel bewust het moment in het jaar waarop u de woning te koop zet. Vlak voor de zomervakantie is bijvoorbeeld in ieder geval geen goed startmoment.

2. Voorbereiding

Bereid voorafgaand aan de verkoop de woning goed voor. Maak bijvoorbeeld die klusjes af die al jaren wachten. Maar denk bijvoorbeeld ook aan dat loszittende plint, dat scheef hangende keukenkastdeurtje, en…

3. Opruimen

Dit kan niet genoeg benadrukt worden. Als u weet dat u gaat verhuizen, begin dan vast met die zaken inpakken die niet helpen bij de presentatie van de woning. Staan er teveel spullen in een ruimte? Dat leidt zeer af voor woningzoekers. Een openhaardschouw vol met souvenirs, foto’s, plantjes, kaarsen? Geen goed idee. Heeft u in de woonkamer uw volledige verzameling koekblikken staan? Grote kans dat woningzoekers hier niets mee hebben en dit leidt hen alleen af van wat deze woonkamer hen te bieden heeft.

4. Verplaatsen in de kijker

Hoe gaat de kijker een bezichtiging van uw woning ervaren? Kijk heel kritisch naar uw eigen woning. Wat kan beter? Zijn er zaken die heel afleidend zijn? Komen de zaken die uw woning nu juist zo de moeite waard maken wel goed naar voren?

5. Fotoreportage voorbereiden

Maak zelf foto’s van de ruimtes in de woning en kijk daar kritisch naar. Een foto is immers anders dan dat je daadwerkelijk in de ruimte staat. Nog beter: laat iemand naar de foto’s kijken die nog nooit bij u thuis is geweest. Die persoon kan objectief kijken wat opvalt of misschien zelfs storend is op de foto. Deze zaken kunnen al aangepakt worden voordat de fotograaf komt.

Download de hele lijst met 5 extra tips

Bij inschrijving gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy statement